SKOLA

Skola: Besök oss

Guidad tur på Tropikariet (Skola)Tropikariet är ett perfekt utflyktsmål för barn och elever i alla åldrar! Oavsett om ni är en förskola som vill titta på söta och spännande djur, en grundskola som vill ha ett kul och lärorikt besök, eller en gymnasieskola som vill lära ut evolution och biologi på ett intressantare sätt, har Tropikariet något för er! Vi jobbar hårt med att anpassa oss efter vad just er skola vill ha! Därför har vi specialutformade guidningar och andra arrangemang för olika kunskapsnivåer och ambitioner, klicka här för att läsa mer.
Skolor som bokar guidning tis-fre har möjlighet att vid mån av plats äta egen matsäck i vårt café. Detta gäller EJ på skolloven!

Har ni några frågor får ni mer än gärna ringa oss på 042-130035 (tis-fre, 9-17) eller mejla till marianne@tropikariet.com.
Bra information:

Öppettider & priser,

Hitta hit

Arrangemang och

– Tips inför besöket (nedan).

Tips inför besöket</2h>

”Djungelns-lag” för skola

För djurens bästa tänk på att:

  • Gå in till djuren tyst och försiktigt
  • Spring inte
  • Klappa och mata inte djuren
  • Det är förbjudet att fotografera med blixt

Mörkt i ”Regnskogsnatt”

En av våra senaste avdelningar är ”Regnskogsnatt”. Här visar vi nattaktiva djur från regnskogen. För att kunna göra detta har vi vänt på dygnet. Detta innebär att det är ganska mörkt, endast svag ”månskens-belysning”. Denna avdelning kan vara lite skrämmande för de allra minsta men är självklart helt ofarlig att gå igenom. För att nå de andra avdelningarna på det här planet (Plan 2) måste man gå igenom ”Regnskogsnatten”. Tycker man att det är väldigt obehagligt får man mer än gärna be någon i personalen om hjälp!

Temperatur

Våra tropiska miljöer har tropiska temperaturer! På sina ställen är det 80% luftfuktighet och 25-30 grader. Vi har ett kapprum men vi ansvarar inte för värdesaker som lämnas där.

Information till rullstolsburna

Det går att komma fram med rullstol överallt på Tropikariet men stigarna som går igenom våra djuravdelningar är ojämna, smala och lutande på vissa ställen. På ett par ställen är lutningen mer än 5%. Därför kan det vara bra att ha med en ledsagare (en ledsagare går fritt). Vi har stor hiss mellan de fyra olika våningarna och handikappsanpassad toalett finns på plan 2. Oftast finns det personal på plats som kan hjälpa annars får ni gärna säga till i entrékassan.
Är man en grupp kan det vara bra att konsultera med någon på Tropikariet innan besöket för att få tips om bästa besökstiden för den planerade besöksdagen (042-130035, tis-fre 11-17). Vi har handikappsparkering nära vår entré.

Får man äta matsäck inne på Tropikariet?

Ja, det finns möjlighet att ha med sig matsäck och äta den inne på Tropikariet. Dock är det i mån av plats. Ring gärna i förväg och fråga (och förbered personalen), 042-130035 (tis-fre, 9-17).

Övrigt

Klicka här för: Hitta hit, Öppettider & Priser.