Information om Coronavirus för besökare på Tropikariet

Tropikariet övervakar aktivt situationen av COVID-19 och följer råden från Folkhälsoskyddsmyndigheten. I nuläget medför det att våran verksamhet kan fortsätta men vi arbetar proaktivt för att minimera risken för smitta.

Då vi vill motverka att trängsel ska uppstå inne i anläggningen får vi begränsa insläppet, detta medför att det blir kö och väntetid att få komma in. Detta gäller under lov , helger och speciellt vid sämre väder. 

Vi har endast Drop-In så inget förköp eller liknande finns tillgängligt.

Vi har undersökt möjligheten med förköp men beslutat att det inte är genomförbart för vår verksamhet.

Förköp skulle innebära att vi blir tvungna att begränsa tiden för Ert besök , något som varierar stort och därför svårt att beräkna i en liten inomhus djurpark.

Det hade även lett till ett behov av kontrollanter som följer upp så tidsbegränsningen hålls och söka efter de i byggnaden som bryter mot detta innan vi kan välkomna nästa besökare.

VI är medvetna om att detta försvårar planeringen för Ert besök hos oss men vi hoppas att Ni kan ha överseende i dessa svåra tider.

Vårt bästa tips om man verkligen vill undvika kö är att besöka oss en solig dag! ☀

För övrigt så desinficerar vi alla våra besöksytor flera gånger dagligen med fokus på ”hot spots”. Vi är noga med att uppmana folk att hålla avstånd till varandra i tillexempel kö. Detta har vi förstärkt med tillexempel golvmarkeringar och skyltar. I vårt café har vi minskat antal sittplatser för att avståndet ska kunna hållas och tyvärr har vi slutat att servera mat men det finns fortfarande enklare fika. Café och entré är dessutom kontantfritt. Just nu har vi även valt att ta bort aktiviteten ”djurklappning”. Vår personal har goda hygienrutiner och följer Folkmyndighetens rekommendationer. Vid minsta lilla sjukdom stannar vår personal hemma.

Ni kan hjälpa oss att förhindra smittspridning genom att:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara bra komplement.
  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen
  • Hosta och nysa i armvecket eller i näsduk för att förhindra att smitta andra eller förorena dina händer
  • Stanna hemma om du är sjuk eller känner något av symptomen förknippat med Coronaviruset; torrhosta, feber eller andningsbesvär

Tack för ert samarbete och förståelse!


Välkomna till oss! 

Tropikariet är en inomhusdjurpark i Helsingborg. Vi som jobbar här strävar efter att ge våra besökare en upplevelse i världsklass. Om ni har några frågor eller önskemål, tveka inte att höra av er antingen via mejl info@tropikariet.com eller telefon 042-130035 (tis-sön, 11-17)! Vi gör allt för att just ditt besök ska bli så bra som möjligt! Bra information:

”Djungelns-lag”

För djurens bästa tänk på att:

  • Gå in till djuren tyst och försiktigt
  • Spring inte
  • Klappa och mata inte djuren
  • Det är förbjudet att fotografera med blixt

Mörkt i ”Regnskogsnatt”

En av våra senaste avdelningar är ”Regnskogsnatt”. Här visar vi nattaktiva djur från regnskogen. För att kunna göra detta har vi vänt på dygnet. Detta innebär att det är ganska mörkt, endast svag ”månskens-belysning”. Denna avdelning kan vara lite skrämmande för de allra minsta men är självklart helt ofarlig att gå igenom. För att nå de andra avdelningarna på det här planet (Plan 2) måste man gå igenom ”Regnskogsnatten”. Tycker man att det är väldigt obehagligt får man mer än gärna be någon i personalen om hjälp!

Har du med barnvagn?

För att få den rätta stämnigen i våra ”världsdels-inspirerande”-avdelningar är vissa av gångstigarna både ojämna, smala och lutande. Därför kan barnvagnar vara lite besvärliga att köra med inne hos djuren och kan dessutom leda till att det blir trångt både för er och andra besökare. Mellan våra avdelningar med lösa djur har vi slussar. Dessa kan också vara lite kluriga att ta sig igenom med barnvagn. Utställningen finns på fyra våningar men vi har en stor hiss mellan våningarna. Vårt tips är att ta med en bärsele och ställa barnvagnen vid vår ”barnvagnsparkering” vid entrékassan alt. lämna den i bilen. Vi har skötbord på toaletterna på entréplan och plan 2.

Temperatur

Våra tropiska miljöer har tropiska temperaturer! På sina ställen är det 80% luftfuktighet och 25-30 grader. Vi har ett kapprum men vi ansvarar inte för värdesaker som lämnas där.

Information till rullstolsburna

Det går att komma fram med rullstol, rullator etc. överallt på Tropikariet men stigarna som går igenom våra djuravdelningar är ojämna, smala och lutande på vissa ställen. På ett par ställen är lutningen mer än 5%. Därför kan det vara bra att ha med en ledsagare, 1 ledsagare med giltigt ledsagarkort får fri entré per brukare, övriga betalar ordinarie entrépris. Om brukaren är i behov av 2 ledsagare så går en in gratis och en får betala inträde. Vi har stor hiss mellan de fyra olika våningarna och handikappsanpassad toalett finns på källarplan. Oftast finns det personal på plats som kan hjälpa annars får ni gärna säga till i entrékassan. Är man en grupp kan det vara bra att konsultera med någon på Tropikariet innan besöket för att få tips om bästa besökstiden för den planerade besöksdagen (042-130035, tis-fre 11-17). Vi har handikappsparkering nära vår entré.

Övrigt

Klicka här för: Hitta hitÖppettider & Priser.