Besök oss

Oops...
Slider with alias Slider_Skola not found.

 
[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”double solid” sep_color=”#9db668″ class=”” id=””]Skola: Besök oss[/title]
INFORMATION KOMMER.
Klicka här för att få Tips inför besöket.
 
 
[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”double solid” sep_color=”#9db668″ class=”” id=””]Tips inför besöket[/title]

”Djungelns-lag”

För djurens bästa tänk på att:
1. Gå in till djuren tyst och försiktigt.
2. Spring inte.
3. Klappa och mata inte djuren.
4. Det är förbjudet att fotografera med blixt.
 

Mörkt i ”Regnskogsnatt”

En av våra senaste avdelningar är ”Regnskogsnatt”. Här visar vi nattaktiva djur från regnskogen. För att kunna göra detta har vi vänt på dygnet. Detta innebär att det är ganska mörkt, endast svag ”månskens-belysning”. Denna avdelning kan vara lite skrämmande för de allra minsta men är självklart helt ofarlig att gå igenom. För att nå de andra avdelningarna på det här planet (Plan 2) måste man gå igenom ”Regnskogsnatten”. Tycker man att det är väldigt obehagligt får man mer än gärna be någon i personalen om hjälp!
 

Har du med barnvagn?

För att få den rätta stämnigen i våra ”världsdels-inspirerande”-avdelningar är vissa av gångstigarna både ojämna, smala och lutande. Därför kan barnvagnar vara lite besvärliga att köra med inne hos djuren och kan dessutom leda till att det blir trångt både för er och andra besökare. Mellan våra avdelningar med lösa djur har vi slussar. Dessa kan också vara lite kluriga att ta sig igenom med barnvagn. Utställningen finns på fyra våningar men vi har en stor hiss mellan våningarna. Vårt tips är att ta med en bärsele och ställa barnvagnen vid vår ”barnvagnsparkering” vid entrékassan alt. lämna den i bilen. Vi har skötbord på toaletterna på entréplan och plan 2.
 

Temperatur

Våra tropiska miljöer har tropiska temperaturer! På sina ställen är det 80% luftfuktighet och 25-30 grader. Vi har ett kapprum men vi ansvarar inte för värdesaker som lämnas där.
 

Information till rullstolsburna

Det går att komma fram med rullstol överallt på Tropikariet men stigarna som går igenom våra djuravdelningar är ojämna, smala och lutande på vissa ställen. På ett par ställen är lutningen mer än 5%. Därför kan det vara bra att ha med en ledsagare (en ledsagare går fritt). Vi har stor hiss mellan de fyra olika våningarna och handikappsanpassad toalett finns på plan 2. Oftast finns det personal på plats som kan hjälpa annars får ni gärna säga till i entrékassan.
Är man en grupp kan det vara bra att konsultera med någon på Tropikariet innan besöket för att få tips om bästa besökstiden för den planerade besöksdagen (042-130035, tis-fre 11-17). Vi har handikappsparkering nära vår entré.
 

Övrigt

Klicka här för: Hitta hitÖppettider & Priser.