Livet i regnskogen en temadag för barnen i förskolan

Tropikariet erbjuder en temadag för förskolor i ämnet hållbar utveckling med fokus livet i regnskogen. Under dagen får barn och pedagoger möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som vi människor gör kan bidra till en hållbar utveckling och främja livet i regnskogen. Förutom att betrakta djuren och miljöerna på Tropikariet får barnen och pedagoger möjlighet att delta på olika aktiviteter. Aktiviteterna innehåller begreppen estetik, naturkunskap och etik. Aktiviteterna är inspirerande av barnkonventionen är kopplade till Agenda 2030 och är väl förankrade till förskolans läroplan.

Var: På Tropikariet i Helsingborg

Datum: 26 februari – FULLBOKAD
11 mars
Tid:
Klockan 09:00-12:00 med starttider 09:00, 09:30 och 10:00. Aktiviteterna pågår fram till klockan 12:00.

Anmälan: Anmälan görs via mejl till utbildning@tropikariet.com. Bifoga i mejlet förskola, antal barn och pedagoger, önskad datum och starttid samt en telefonkontakt. Anmälan är registrerad när ni får ett bekräftelsemejl.  Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Fler dagar kommer anordnas om efterfrågan finns.

Vid frågor kontakta utbildning@tropikariet.com eller ring 042-130035.

Priser

50kr Per barn

90kr Per lärare

Havet och hållbar utveckling, en temadag för barnen i förskolan - FULLBOKAT

Helsingborgs bibliotek och Tropikariet erbjuder en temadag med fokus på havet och hållbar utveckling för barn i förskola. Förutom att betrakta djuren och miljöerna på Tropikariet får barn och pedagoger möjlighet att delta på olika aktiviteter. Aktiviteterna innehåller literacy, estetik, naturkunskap och digitalitet. Aktiviteterna är väl förankrade till förskolans läroplan och är anpassade för barn i åldern 3-5år.

Var: På Tropikariet i Helsingborg

Datum och tid: Den 29 januari klockan 09:00-12:00 med starttider 09:00, 09:30 och 10:00. Aktiviteterna pågår fram till klockan 12:00.

Anmälan: Anmälan görs via mejl till utbildning@tropikariet.com. Bifoga i mejlet förskola, antal barn och pedagoger, önskad starttid samt en telefonkontakt. Anmälan är registrerad när ni får ett bekräftelsemejl. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Senast anmälan den 15 januari. Fler dagar kommer anordnas om efterfrågan finns.

Vid frågor kontakta utbildning@tropikariet.com eller ring 042-130035.

Priser

50kr Per barn

90kr Per lärare