Idag, 13 juli, för exakt 20 år sedan så slog Tropikariet upp portarna och tog emot de första personerna som kom för att besöka Tropikariet i Helsingborg. Tropikariet öppnade då i en lokal på 120 m2 i den gamla ångfärjestationen här i Helsingborg. Den dagen gick min högsta dröm i uppfyllelse, jag öppnade mitt alldeles egna offentliga terrarium! Min egenkonstruerade dröm som jag hade skapat kostade 100 000 kr samt många månaders blod, svett och tårar. Det är väldigt mycket pengar för en 21åring med stora drömmar. Jag skötte allt på Tropikariet helt själv de första sju åren.

Jag har hela tiden fått mycket hjälp av mina föräldrar. Efter sin pension satt min kära far i kassaluckan och min mor skötte ekonomin (det gör hon till stor del fortfarande!). Allt för att hålla kostnaderna nere för mitt nystartade företag. Åttonde året anställde jag min första djurvårdare. Nio år efter start flyttade Tropikariet till våra nuvarande lokaler här på Hävertgatan i Helsingborg. Efter 20 år är vi 25 anställda och Tropikariet är i dagsläget 2000 m2 stort. Stort tack till alla er som besökt min töntiga pojkdröm under åren!

/ Magnus Lindqvist,
VD och ägare av Tropikariet i Helsingborg AB